Πίσω από έναν σπουδαίο σύλλογο, υπάρχει ένας υπερήφανος λαός!!

0
805

Πίσω από έναν σπουδαίο σύλλογο,  υπάρχει ένας υπερήφανος λαός!!

   Ας μιλήσουμε λίγο για μεγέθη… Ο ΟΦΗ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κρήτη, με έτη φωτός απόσταση  από τον δεύτερο! Στην υπόλοιπη Ελλάδα, το μέγεθός  του  αντικατοπτρίζεται πλήρως από την θέση που κατέλαβε στα play off. Από άποψη ιστορίας και οπαδικού κινήματος, η θέση του είναι μέσα στους έξι  τοπ συλλόγους της χώρας μας!  Και με όλους αυτούς τους ανθρώπους  που έχουν αναλάβει τις τύχες τις ομάδας,  ο ΟΦΗ είναι μία μετοχή που ήδη έχει αρχίσει και κάνει συνεχόμενα limit up.  Σα να ακούω τον αμερικανοαναθρεμένο  Big Mike να φωνάζει στο staff του συλλόγου το ‘’sky is the limit’’.  Και  όλα αυτά μένει να τα ζήσουμε με την μορφή (πολλών ελπίζω) παραμυθιών! Παραμύθια που τα μεταφράζω σε ευρωπαϊκούς αγώνες μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια! Αν μία επαρχιακή ομάδα γέμιζε ασφυκτικά ένα παγκρήτιο στάδιο με 30.000 κόσμο  για έναν αγώνα επιβίωσης με τον ….Λεβαδειακό,  φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Ευρώπη!  Φανταστείτε  αν στο ίδιο στάδιο ο ΟΦΗ αντί για αγώνα επιβίωσης με τον Λεβαδειακό, να γιορτάζει την  συμμετοχή  του στην ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου  στους ομίλους του γιουρόπα λιγκ! Φανταστείτε να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ στη φάση των ομίλων μία Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ,  μία Ντόρτμουντ, μία  Σεβίλλη, μία Νάπολη, μία Λυών…  Οκ, πρέπει πρώτα να ξεπεράσει ο ΟΦΗ το βραχνά δύο προκριματικών γύρων πριν μπει στους ομίλους. Αλλά όπως μου έλεγε ο πατέρας μου,  αν δεν κάνεις όνειρα αν δεν έχεις στόχους και φιλοδοξίες, αν δεν είσαι κυνηγός των ονείρων σου, θα αποτελέσεις το θύμα των ονείρων, των φιλοδοξιών και των στόχων κάποιου άλλου…  Και ο ΟΦΗ , ήταν για πολλά χρόνια το θύμα στα όνειρα των απανταχού φίλων του…

     Δεν είναι και λίγοι οι αγώνες που έχει δώσει ο λαός του  ΟΦΗ, εντός και κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων! Είναι αμέτρητα τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει οι οπαδοί του ΟΦΗ στο πρόσφατο παρελθόν  στους δρόμους, απαιτώντας ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα τους! Και στον αγώνα της περασμένης Κυριακής  με την Λαμία, έγιναν δύο περιστατικά που αποδεικνύουν το μεγαλείο των φιλάθλων του ΟΦΗ! Στη  θύρα 4 του Γεντί Κουλέ αναρτήθηκε πανό,  που από τη μία πλευρά δήλωνε την οργή των φιλάθλων  για τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας  και  από την άλλη την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του για τα δοκιμαζόμενα νησιά μας και τα  τεκταινόμενα στα σύνορα  στον Έβρο.  Μία κίνηση που χειροκροτήθηκε από όλον τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, τολμώ να πω και από αυτούς που έβλεπαν τον αγώνα από την τηλεόραση.   Αυτό όμως που έγινε αμέσως μετά,  ήταν κάτι που δεν έχω ξαναδεί όσα χρόνια πηγαίνω στο Γεντί Κουλέ:  η θύρα 4 ξεκίνησε να τραγουδά τον εθνικό μας ύμνο και αμέσως ακολούθησαν όλοι οι φίλαθλοι σε όλες τις θύρες του γηπέδου! Σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και με όση δύναμη είχαν ένωσαν τη φωνή τους! Εικόνα και ήχος που σου σήκωνε την τρίχα κάγκελο!

    Το μεγαλείο  των οπαδών του ΟΦΗ συμπλήρωσε η διοίκηση, που έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο φέρνοντας  στο γήπεδο 250 προσφυγόπουλα με τους συνοδούς τους!  Τι φανταστικός συνδυασμός ήταν αυτός? Πόσο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ένας ομιλίτης σήμερα που ανήκει στην οικογένεια του ΟΦΗ?

    Υ.Γ.   Αύριο Παρασκευή 6 του Φλεβάρη στης 10 το πρωϊ, θα έχουμε την ανανεωμένη μας ασπρόμαυρη παρέα να πούμε τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα! Συντονιστείτε!!