Νίκη την Κυριακή με τη Λαμία και βγάζουμε από τη ναφθαλίνη εκείνα τα βιβλιαράκια που λέγονται διαβατήρια!

0
604

Νίκη την Κυριακή με τη Λαμία και βγάζουμε από τη ναφθαλίνη εκείνα τα βιβλιαράκια που λέγονται διαβατήρια!Θυμάστε κάποιες παραδόσεις των ινδιάνων, που έθαβαν σε καιρό ειρήνης τα τσεκούρια και τα ξέθαβαν, όταν ο αρχηγός της φυλής έβλεπε οιωνούς πολέμου με τα ‘’χλωμά πρόσωπα’’?

Σαν άλλοι ινδιάνοι εμείς οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, βλέπουμε αντίστοιχους οιωνούς αλλά καθαρά ποδοσφαιρικούς! Και κάποιοι το έχουν πάει ένα βήμα πιο μακριά. Όχι μόνο ξέθαψαν τα τσεκούρια τους… εεεμ διαβατήριά τους ήθελα να πω, αλλά έχουν αρχίσει και έχουν και προτιμήσεις…
Σε πια πόλη θα ήταν ωραία να πάμε? Ιούλιο μήνα, πια πόλη μπορεί να βγάλει γούστα να ικανοποιήσει έναν Κρητικό? Μην είναι το Αμπερντίν της Σκωτίας? Μην είναι το Κάουνας της Λιθουανίας? Μην είναι το Λούμπλιν της Πολωνίας? Μην είναι η Οστάνδη του Βελγίου? Και κάποιοι ομιλίτες που έπεσαν στην παγίδα και έκαναν τέτοιες σκέψεις φωναχτά μπροστά στην κοπέλα τους και άκουσαν τα πρώτα ‘’μωρό μου εμένα θα με παρατήσεις εδώ?’’ καλά να πάθετε… τώρα πρέπει να τις πάρετε μαζί σας! Αλλά δεν πειράζει, ίσα ίσα που θα φαινόμαστε και περισσότεροι στην κερκίδα (παρηγοριά στον άρρωστο!!)…
Είναι πολύ ωραίες αυτές οι σκέψεις που σε βοηθάνε το βράδυ να κοιμηθείς ή σε κρατάνε ξύπνιο όπως την αφεντιά μου, αλλά πάμε τώρα να δούμε μερικές χειροπιαστές αλλαγές που θα συμβούν στην ομάδα μας με τη λήξη και των play off του πρωταθλήματος. Οι αλλαγές θα είναι πάρα πολλές, εγώ θα προσπαθήσω να καταγράψω αυτές που θα είναι άμεσα ορατές στους φίλους της ομάδας μας:
Α) θα αλλάξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας. Για να παίξει μία ομάδα στην Ευρώπη και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, ακόμα και με τις ‘’άγνωστες’’, πρέπει να έχει στο ρόστερ της παίκτες υψηλού επιπέδου. Στον ΟΦΗ, ο Big Mike, πάει να φτιάξει έναν ουρανοξίστη σε βάθος πενταετίας ή και παραπάνω. Χρειάζεται αντίστοιχα τα κατάλληλα υλικά. Τις πρώτες ύλες. Δηλαδή παίκτες, να σου ανεβάσουν το επίπεδο κατά έναν τουλάχιστον όροφο τη σεζόν. Του χρόνου το ξανασυζητάμε. Τότε θα είναι διαφορετική η βάση της κουβέντας μας. Αλλά αν υποθέσουμε ότι -σήμερα- ο πιο ποιοτικός μας παίκτης είναι ο Νεϊρα, τότε θέλουμε έναν από δαύτον σε κάθε γραμμή. Και αν είναι δυνατόν και σε μικρή ηλικία για να έχει και μεταπωλητική αξία. Ακριβώς δηλαδή όπως τον θέλει η διοίκηση του ΟΦΗ, με την φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει. Φιλοσοφία ξεκάθαρα ταυτιζόμενη με τον όρο επένδυση.
Β) Τα έσοδα της επόμενης σεζόν θα είναι πολλαπλάσια από αυτά της φετινής. Και τα τηλεοπτικά θα φέρουν περισσότερο χρήμα και τα εισιτήρια θα είναι πολύ πολύ περισσότερα. Ο Big Mike θα έχει επιπλέον και την εμπειρία της διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών της φετινής σεζόν. Ο πρόεδρος είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας και πλέον πιο σοφός, θα κάνει πολύ καλύτερο deal για την ομάδα μας. Τα δε εισιτήρια? Αυτά θα εκτοξευτούν στο Θεό, είκοσι χρόνια είναι αυτά…
Γ) Τα σημεία αναβάθμισης του οργανισμού ΟΦΗ, που θα εκτοξεύσουν τον σύλλογο και θα τον βάλουν σε τροχιά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, είναι αμέτρητα και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολύ περισσότερα, και στο ραδιόφωνο αλλά και κατά τη διάρκεια των play off. Εγώ έκανα ειδική αναφορά σε παίκτες και έσοδα. Παίκτες που έχει να κάνει περισσότερο με εμάς στις κερκίδες και έσοδα που έχει να κάνει καθαρά με την διοίκηση…
Υ.Γ. 1) Και επειδή είμαστε ΟΦΗ και οπαδός του ΟΦΗ χωρίς γκρίνια, είναι κάτι σαν τα κοάλα, δηλαδή είδος υπό προστασία, σα να ακούω κάτι φωνούλες μέσα στο κεφάλι μου: ‘’’’να πάρουμε έναν Νεϊρα σε κάθε γραμμή? Κάτσε ρε φίλε, είσαι μέσα στην τσέπη του Μπούση ή είσαι διαχειριστής των οικονομικών του?’’’’ Σε αυτούς να καταθέσω την καθαρά προσωπική ταπεινή μου άποψη: Όταν η διοίκηση αύξανε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας από 20% μέχρι 100% σε διάφορες θύρες, δεν είδα κάποιον από τη διοίκηση να βγει επώνυμα και να μας πει την αιτιολογία. Η απόλυτη σιωπή. Εγώ που παίρνω στη θύρα ένα, εισιτήριο διαρκείας εκεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με πόνεσε. Πόσο μάλλον στη θύρα 4-5, που υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν δικό τους εισόδημα και στηρίζονται στο οικογενειακό των γονιών τους, καθότι πολλά από τα παιδιά μας στην 4 είναι ακόμα μαθητές. Αλλά μη βάζω στο στόμα μου άλλους. Για μένα έλεγα. Πρώτη φορά φέτος μετά από είκοσι χρόνια που δεν κατάφερα να πάρω διαρκείας, άσχετα ότι πληρώνω κάθε φορά το εισιτήριο της αγωνιστικής. Έμαθα και το combo εισιτήριο… Αλλά είμαι εκεί. Στερούμε από κάπου αλλού, αλλά έχω θέσει τις προτεραιότητές μου και πολύ υψηλά σε αυτές είναι και η καψούρα μου. Το χρέος μου σαν φίλαθλος το κάνω όσο μπορώ. Και έχω απαιτήσεις από όλους. Είτε από τους ποδοσφαιριστές που φοράνε τη φανέλα με την ασπίδα στο στήθος, είτε από τους διοικούντες που ορίζουν τις τύχες της ομάδας μας. Με ακούς φίλε μου γκρινιάρη συνοπαδέ?
Υ.Γ. 2) Μεθαύριο Παρασκευή 10 με 12 το πρωϊ, θα τα πούμε live στο ofifans.com. Και μην ξεχάσετε να στείλετε και τα μηνύματά σας! Και της παρατηρήσεις σας. Κάντε μας καλύτερους!
Υ.Γ. 3) Δεν υπολόγιζα να τελειώσω έτσι το άρθρο μου, αλλά μόλις τώρα άκουσα ότι μας ‘’άφησε’’ ένας από τους ήρωες των παιδικών μου χρόνων… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον τεράστιο Κώστα Βουτσά….